Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Προβολή ταινίας στην Πλαζ με ελεύθερη είσοδο από τον Δήμο Πατρέων και τον Πολιτιστικό Οργανισμό


Σε μια φεγγαράδα με μουσική υπόκρουση τα αξεπέραστα τραγούδια των Abba, την Μέριλ Στριπ να στροβιλίζεται στην μεγάλη οθόνη και τις ελληνικές παραλίες ως background μας προσκαλεί ο Δήμος Πατρέων και ο Πολιτιστικός Οργανισμός την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Κάτω από το φως της δεύτερης πανσελήνου του Αυγούστου, αποχαιρετάμε
ημερολογιακά το καλοκαίρι με την πασίγνωστη ταινία σε μια προβολή με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους στο κάμπινγκ της πλαζ.

Το γκαζόν προσφέρεται για όσους θέλουν να απολαύσουν πιο άνετα και χαλαρά την προβολή, ενώ θα υπάρχουν και καρέκλες για όσους θεατές το επιθυμούν.

Δίπλα στο κύμα το «Mamma Mia» με τα 22 πασίγνωστα τραγούδια του έρχεται να μας θυμίσει γιατί έκανε θραύση παγκοσμίως αφού εκτός από το δυνατό σημείο της, το μουσικό, ένας κύριος ενισχυτικός παράγοντας ήταν και οι πανέμορφες σκηνές των ελληνικών τοπίων που προβάλλονται μέσα από την ταινία: Το απέραντο γαλάζιο, τα γραφικά σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και το μείγμα της καταπράσινης φύσης με το άγριο τοπίο. Έναρξη προβολής στις 21:00.

H ΤΑΙΝΙΑ
Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά της μουσικοχορευτικής θεατρικής παράστασης «Mamma mia», η οποία βασίζεται σε 22 μουσικά κομμάτια του γνωστού σουηδικού συγκροτήματος Abba. Παραγωγοί της ταινίας, ο Τομ Χανκς (Tom Hanks) και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον (Rita Wilson). Τα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν το 2007, έγιναν κατά κύριον λόγο στις Σποράδες (Σκιάθος, Σκόπελος) και κατά δεύτερον στο Πήλιο και την Κέρκυρα.
Σύμφωνα με το σενάριο της ρομαντικής αυτής κωμωδίας, η Ντόνα (Μέριλ Στριπ), ένα άλλοτε «παιδί των λουλουδιών», ζει στο φανταστικό ελληνικό νησί «Καλοκαίρι», κερδίζοντας το ψωμί της από ένα μικρό ετοιμόρροπο ξενοδοχείο που διατηρεί. Η κόρη της Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ), που ετοιμάζεται για τον γάμο της, επιθυμεί αυτή την σημαντική στιγμή της ζωής της να είναι δίπλα της και ο πατέρας της. Το θέμα όμως είναι ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι αυτός, καθώς η μητέρα της, δεν της αποκάλυψε ποτέ ποιος είναι.
Μέχρι που πέφτει στα χέρια της το ημερολόγιο της μητέρας της. Εκεί ανακαλύπτει ότι την περίοδο της σύλληψής της, η μητέρα της είχε τρεις ταυτόχρονες σχέσεις. Μπροστά σ’ αυτό το αδιέξοδο η Σόφι, αποφασίζει τότε να καλέσει στον γάμο της και τους τρεις πιθανούς πατεράδες της (Πιρς Μπρόσναν, Κόλιν Φερθ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ), κρυφά από την μητέρα της. Έτσι, οι τρεις αυτοί, άγνωστοι μεταξύ τους άντρες, αποδεχόμενοι την πρόσκληση, έρχονται στο ειδυλλιακό νησί και τότε αρχίζουν να ξυπνούν οι αναμνήσεις…