Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοτικός Λαχανόκπος από τον Δήμο. Όφελος για τους άπορους της πόλης και την Τράπεζα Τροφίμων.


Η δημοτική έκταση για τον λαχανόκηπο είναι εξασφαλισμένη και αρδευόμενη και βρίσκεται στην περιοχή της Παραλίας, ενώ έχοντας εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα για τη δημιουργία του λαχανόκηπου (πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ), απομένει να εγκριθεί και η έκταση των 17 στρεμμάτων. 

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί τρεις θέσεις εργασίας (γεωπόνου, κοινωνικού λειτουργού και
φύλακα), ενώ την έκταση των 17 στρεμμάτων στην Παραλία, θα κληθούν να καλλιεργούν 100 με 120 οικογένειες, που θα επιλεγούν από εκείνες που είναι εγγεγραμμένες στην Τράπεζα Τροφίμων. Οι οικογένειες αυτές, θα καλλιεργούν το λαχανόκηπο για δική τους χρήση και αν θέλουν, από την παραγωγή, θα προσφέρουν και στην Τράπεζα Τροφίμων, προκειμένου να διανέμονται και σε άλλες οικογένειες.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με Συνέντευξη Τύπου  που δόθηκε, από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας και αρμόδιο για τις Δημοτικές Ενότητες Παραλίας και Βραχνεΐκων Γιώργο Σιγαλό, την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Μαρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεοχάρη Μασσαρά και την γεωπόνο, μέλος του ΓΕΩΤΕΕ Μαρία Ζάγκλα.


Επισημάνθηκε δε, ότι τη δημιουργία του λαχανόκηπου, την επέβαλε η δραματική αύξηση της ανάγκης, για τα καθημερινά μέσα επιβίωσης σε όλο και περισσότερες οικογένειες και η ανυπαρξία οικονομικής στήριξης και κοινωνικής πολιτικής από την κυβέρνηση.
Έτσι ο Δήμος Πατρέων, στο πλαίσιο του προγράμματος «ενάντια στη φτώχεια», αποφάσισε μαζί με τις άλλες δομές, να δημιουργήσει, με τη βοήθεια του ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας) τον δημοτικό λαχανόκηπο. Εφόσον εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η έκταση στην Παραλία και ξεκινήσει η καλλιέργεια, θα αναζητηθούν και άλλες εκτάσεις εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, για τη δημιουργία και άλλων λαχανόκηπων.