Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Μεγάλα έργα ανάπλασης ξεκινούν σε Γούβα, Βλατερό, Δασύλλιο, Καβουκάκι.

Την παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης των περιοχών Βλατερού, Δασυλλίου, Καβουκάκι, και Γούβας έκανε  ο αντιδήμαρχος Έργων και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Βασίλης Λοτσάρης, τονίζοντας ότι από το Δήμο με τη συνδρομή των Τεχνικών του Υπηρεσιών, έχει τελεστεί ένα τιτάνιο έργο, το οποίο θα αρχίσει να φαίνεται σύντομα, αφού από το
μήνα Φεβρουάριο κάθε Τρίτη θα γίνεται και μια Δημοπρασία έργου. 

Παρόντος του εκπροσώπου Τύπου του Δήμου, Χαράλαμπου Στανίτσα και των στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών, τα οποία ο αντιδήμαρχος Έργων ευχαρίστησε δημόσια για το έργο που παρήγαγαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο κ. Λοτσάρης υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή όταν ανέλαβε δεν βρήκε καμία μελέτη για ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και η ίδια έσπευσε αξιοποιώντας το επιστημονικό και το λοιπό δυναμικό των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, συνέταξε μελέτες κι ενέταξε μια σειρά έργων στο ΕΣΠΑ όπως για παράδειγμα η διάνοιξη της Κανακάρη, σχολικά συγκροτήματα, τα έργα αστικών αναπλάσεων κλπ. 

Ο αντιδήμαρχος Έργων πληροφόρησε ότι το έργο των αναπλάσεων στο Βλατερό, στο Δασύλλιο, στο Καβουκάκι, και στη Γούβα προϋπολογισμού 7.400.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί μέσα στο Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί σε 18-20 μήνες από την ημερομηνία που θα ξεκινήσει να εκτελείται. 

Στη συνέχεια ο κ. Λοτσάρης έδωσε το λόγο στους μηχανικούς του Δήμου για να παρουσιάσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αναπλάσεων, καθώς και τα υπό εκτέλεση έργα του Δήμου Πατρέων.