Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης στον Αγ. Βασίλειο. Θα δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα της περιοχής.



Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πατρέων και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, κ. Γιάννη Δημαρά η σύμβαση κατασκευής του έργου «Αποχέτευση Λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου του Δήμου Πατρέων» 

Mε την ολοκλήρωση και αυτού του έργου θα σταματήσει η λειτουργία των βόθρων και θα πάψουν οι κάτοικοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την εκκένωσή τους, ενώ θα σταματήσει και η επιβάρυνση στο περιβάλλον. Θα δώσει δε, λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, από την έλλειψη δικτύου αποχέτευσης, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα σταματήσει η λειτουργία των βόθρων κι έτσι οι κάτοικοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την εκκένωσή τους, ενώ θα πάψει να επιβαρύνεται και το περιβάλλον.


Το έργο αυτό μαζί με το έργο «Αποχέτευση Λυμάτων Δημοτικής Κοινότητας Ρίου Δήμου Πατρέων» (έργο που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2012), έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της πράξης «Αποχέτευση λυμάτων Δ.Δ. Ρίου και Αγίου Βασιλείου, Δήμου Πατρέων» (στο πλαίσιο της Πράξης «Ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Πατρέων» συνολικού ύψους 24.078.600 ευρώ).