Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Ο Δήμαρχος παρέδωσε την μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού. 11 οι στάσεις μέχρι την Κάτω Αχαΐα.

Ο Δήμος προσπαθεί με κάθε τρόπο να προωθήσει λύσεις οι οποίες θα φέρουν ουσιαστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας. 

Έτσι οι προσπάθειες του Δήμου για την επέκταση του προαστιακού και στις Νότιες συνοικίες συνεχίζονται. Σήμερα ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς παρέδωσε την σχετική μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων για λογαριασμό του ΟΣΕ. 

Η μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την δημιουργία 11 σύγχρονων στάσεων με αποβάθρες, στέγαστρα, και φωτισμό στις θέσεις: Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίου Ανδρέα, ΔΕΥΑΠ, Ανθείας, Ιτιές, Παραλία, Τσαούση, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Ο Δήμος είχε δεσμευτεί να συντάξει την μελέτη παράλληλα με αυτή που συνέταξε ο ΟΣΕ για την συντήρηση της γραμμής και τον εκσυγχρονισμό των αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Οι προδιαγραφές των μελετών είναι τέτοιες ώστε μετά την υλοποίηση του έργου θα είναι δυνατόν να εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού από τον Αγ. Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα σε 30 λεπτά.

Εναπόκειται πλέον στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για όλη την περιοχή.