Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ένα μεγάλο έργο ανάπλασης γειτονιών ξεκίνησε σε Βλατερό, Γούβα, Δασύλλιο και Καβουκάκι

Η επίσημη έναρξη του έργου ανάπλασης σε  Βλατερό, Γούβα, Δασύλλιο και  Καβουκάκι έγινε από τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλλει στην ανάδειξη της περιοχής, στην ένταξή της στη σύγχρονη ζωή της πόλης, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων,
την ανανέωση της εικόνας του δημόσιου χώρου της πόλης, την αύξηση-αναβάθμιση του αστικού πρασίνου και την ανάδειξη-προβολή στοιχείων σύνδεσης της παλιάς με την νέα πόλη (διατηρητέων κτιρίων-οδών με σκαλοπάτια).

Η μελέτη του ολοκληρωμένου σχεδίου αστικής ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων δημιουργεί έναν «περίπατο» που θα συνδέσει πεζόδρομους, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ποδηλατοδρόμους, κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους (που θα διαμορφωθούν σε παιδικές χαρές, πλατείες, χώρους στάθμευσης), αστικό πράσινο (λόφοι Δασυλλίου) προσφέροντας ένα περίπατο αναψυχής για τους κατοίκους και μια διέξοδο από τις ασφυκτικές συνθήκες των οδικών αξόνων του κέντρου που διασχίζουν την περιοχή.

Αντίστοιχα το υποέργο  "ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ.Ε.Η. ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΒΛΑΤΕΡΟΥ-ΓΟΥΒΑΣ" περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες υπογειοποίησης  του δικτύου της Δ.Ε.Η. στην περιοχή.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν αναλυτικά, είναι οι   παρακάτω:

1.Στην περιοχή Βλατερό πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, ηλεκτροφωτισμός  των οδών, επενδύσεις κλιμάκων, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίνου, έργα υποδομής (αντικατάσταση- βελτίωση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης)   σε τμήματα των εξής οδών: Οδός Σατωβριάνδου, οδός Καραϊσκάκη, οδός Καραϊσκάκη έως Ανδρούτσου, Πουκεβίλ έως Σατωβριάνδου, πεζόδρομος παράλληλα με την Κανακάρη, οδός Σίφνου, οδός Ροδόπης, οδός Υψηλάντου (από τη Σατωβριάνδου έως το Δασύλλιο), και  προέκταση  της Σατωβριάνδου από Ανδρούτσου έως το Δασύλλιο.

2. Στην περιοχή Γούβας πεζόδρομοι και πεζοδρόμια, επενδύσεις κλιμάκων, ηλεκτροφωτισμός, καθιστικοί χώροι και χώροι πρασίνου, παιδικής χαράς, υπαίθριος χώρος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και έργα υποδομής (αντικατάσταση- βελτίωση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης) σε τμήματα των εξής οδών: Οδός Φιλελλήνων (από Κανακάρη έως Νόρμαν ), οδός Αστιγγος, οδός Κερκύρας, οδός Πάρνηθος, οδός Υμηττού, οδός Νόρμαν και οδός Μαινάλου.

3. Στο Καβουκάκι και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Νόρμαν θα παραδοθούν μονοπάτια περιπάτου, κοινόχρηστοι χώροι σε παιδική χαρά, χώροι στάθμευσης των οχημάτων και χώροι πρασίνου καθώς και έργα υποδομής (αντικατάσταση- βελτίωση δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης)   στην ευρύτερη περιοχή Τέρμα Νόρμαν.

4. Στην περιοχή του Δασυλλίου διαμορφώνονται δύο δασικά μονοπάτια, γίνεται δενδροφύτευση και ηλεκτροφωτισμός των ανωτέρω διαδρομών καθώς και τοποθέτηση ξυλοκατασκευών για την προστασία των πρανών, από κατολίσθηση, όπου αυτή απαιτείται.

Η σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της Κοινοπραξίας ΑΝΟΔΟΣ ΑΤΕ-ΠΙΜΕΡ ΑΤΕ υπεγράφη στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι  7.686.500,00 ευρώ (συμβατικός προϋπολογισμός 4.231.721,00 ευρώ) και χρόνος ολοκλήρωσης είναι ο Αύγουστος του 2015.