Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Διάνοιξη Κανακάρη: Ένα μεγάλο έργο προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

Αυτοψία στο έργο της διάνοιξης της Κανακάρη έκανε σήμερα ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία της εκτέλεσης των εργασιών και να ενημερωθεί για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος,  το έργο προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ενώ χωρίζεται σε δύο υποέργα, αυτό της Νόρμαν και αυτό της Αγίας Σοφίας. Τα έργα προχωρούν παράλληλα και ανάλογα με τα προβλήματα ή τις εμπλοκές που παρουσιάζονται, εναλλάσσεται το σημείο εκτέλεσης, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση. 


Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε όλο το εργοτάξιο αλλά και τον υπό κατασκευή χώρο περιπάτου με την εντυπωσιακή θέα, μεταξύ των δύο πρανών,  που θα αποδοθεί στους Πατρινούς για την ψυχαγωγία τους. 

Στις 15 Απριλίου του 2015 το έργο ολοκληρώνεται, και παραδίδεται στους Πατρινούς  ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα, άμεσα, της πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου, που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάτρας, θα γίνει φιλικό και προσβάσιμο για τους πεζούς που θα απολαμβάνουν ανεμπόδιστα την πόλη τους,  αλλά και για τους καταναλωτές, καθώς θα δημιουργηθεί μια ενιαία αγορά στο κέντρο. 

Ο κ. Δημαράς δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία των έργων και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι ικανοποίηση επειδή επί των ημερών της δικής μας δημοτικής αρχής, ολοκληρώθηκαν  οι μελέτες, εντάχθηκε το έργο και ξεκίνησε να εκτελείται. Με την επιμονή μας και τις συστηματικές ενέργειες στην κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων και της προώθησης του έργου, καταφέραμε να δώσουμε στους Πατρινούς ένα έργο πνοής που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης και θα καθορίσει το ύφος και την εικόνα της για τα επόμενα χρόνια».