Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Μαζί στις δημοτικές εκλογές Γιάννης Δημαράς και Δημήτρης Πεφάνης

Κοινή κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ανακοίνωσαν σήμερα ο Γιάννης Δημαράς και ο Δημήτρης Πεφάνης, κάνοντας λόγο για ένωση δυνάμεων με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και των συμπολιτών.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς τόνισε: «Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή για την Πάτρα. Έχοντας πλέον έναν νοικοκυρεμένο Δήμο, έχοντας θέσει γερά θεμέλια, ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Πάτρα μπροστά. Η συμπόρευση που σήμερα ανακοινώνουμε αποτυπώνει μια προγραμματική σύγκλιση και συμφωνία για τον χειρισμό των τοπικών υποθέσεων σε μια καθαρά αυτοδιοικητική βάση.

Άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης ο Δημήτρης Πεφάνης γνωρίζει άριστα τα θέματα της Πάτρας, πολλά εκ των οποίων έχει χειριστεί με ήθος και επιτυχία.

Μαζί του και με την Αυτοδιοικητική του Κίνηση προχωράμε σε μια κοινή πορεία με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης και των συμπολιτών μας.

Με χαρά ανακοινώνω σήμερα αυτή τη συμπόρευση και καλώ τους Πατρινούς να αξιολογήσουν το κάλεσμα ενότητας που σηματοδοτεί αυτή η απόφαση.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, μόνον ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κανείς δεν περισσεύει, όλοι χρειάζονται, όλοι έχουν ρόλο στην προσπάθεια να καλυτερέψουμε την πόλη μας. Είναι τόσα πολλά και σημαντικά αυτά που μας ενώνουν, που δεν πρέπει να τα θυσιάσουμε στο όνομα των λίγων και μικρών που πιθανόν μας χωρίζουν.»


Ο κ. Δημήτρης Πεφάνης ανέφερε: 

«Όπως γνωρίζετε, πριν λίγους μήνες, συγκροτήσαμε δημοτική παράταξη για να κατέλθουμε στις δημοτικές εκλογές. Παρουσιάσαμε μάλιστα και ένα μέρος των θέσεών μας για την πόλη. Διάθεσή μας ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση των αναγκών της Πάτρας και των δημοτών της.

Στη διαδρομή αυτή είδαμε όμως αυτό που είδατε κι εσείς. Είδαμε, δηλαδή, πληθώρα υποψηφιοτήτων και ακούσαμε την πόλη να λέει ότι είμαστε πολλοί. Μέσα δε σε αυτή την πληθώρα γίνεται κατανοητό ότι είναι δύσκολο να διακριθούν και να κριθούν απόψεις και θέσεις. 

Τα ζυγίσαμε λοιπόν όλα αυτά, συζητήσαμε και την πρόταση που μας έγινε από τον Δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, για συμπόρευση στις δημοτικές εκλογές και στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας που έχουμε προτείνει, αποφασίσαμε την εκλογική συνεργασία με την παράταξη του σημερινού Δημάρχου και την κοινή μας κάθοδο στις εκλογές.

Ως δύο παρατάξεις ανεξάρτητες, αυτόνομες και τοπικοαυτοδιοικητικές που έχουμε πολλά κοινά σημεία , είχαμε την ύψιστη υποχρέωση να συμπράξουμε. 

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η δημοτική Αρχή του κ. Δημαρά έχει παράξει σημαντικό έργο για την πόλη το οποίο δεν αναδείχθηκε, με αποτέλεσμα να αδικείται από ορισμένους η σημερινή δημοτική Αρχή.

Με τον κ. Δημαρά μας ενώνει κοινή πολιτική κουλτούρα και είναι δεδομένο ότι όλοι μας έχουμε τη διάθεση να δημιουργήσουμε για την Πάτρα. 

Καλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας να έλθουν και να συμπαραταχθούν μαζί μας.»