Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την Ρομάντζα.

Ο Δήμος Πατρέων κατόρθωσε την εκταμίευση ποσού 2.200.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, για την απαλλοτρίωση της έκτασης των 2.200 τ.μ. στην περιοχή της Ρομάντζας, διασφαλίζοντας έτσι ένα σημαντικό κοινόχρηστο χώρο.

Πρόκειται για μια περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο πολεοδομικό ενδιαφέρον, αφού βρίσκεται στο
παραλιακό μέτωπο της πόλης και το ενδεχόμενο της μετατροπής της σε
οικοδομήσιμο χώρο θα είχε ως αποτέλεσμα να καταστρατηγηθεί ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός της Πάτρας που προβλέπει τη δημιουργία μιας σειράς κοινόχρηστων χώρων κατά μήκος της παραλίας, προκειμένου να υποχωρήσουν προς τα μέσα οι κατοικίες.

Μετά από επίπονες και συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου Πατρέων, μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και τις προσωπικές επαφές του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά με τους αρμόδιους Υπουργούς, το Πράσινο Ταμείο εκταμίευσε το ποσό των 2.200.000 ευρώ που υπολείπετο (είχε ήδη εξασφαλιστεί το ποσό των 1.200.000 ευρώ) για την απαλλοτρίωση της συγκεκριμένης έκτασης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Ηρώων Πολυτεχνείου και τα χρήματα έχουν ήδη κατατεθεί στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με αυτό τον τρόπο κλείνει θετικά για το Δήμο και για τους πολίτες ένα θέμα το οποίο εκκρεμούσε για περίπου μια δεκαετία.