Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Επιβράβευση των εθελοντών του Δήμου με δημιουργικό ταξίδι στην Ιταλία

Έξι εθελοντές από την «Ομάδα Ε» του Δήμου Πατρέων ταξίδεψαν στη ιταλική πόλη Arzignano στο πλαίσιο σεμιναρίου με κεντρικό θέμα «Νέοι Επιχειρηματικοί Δρόμοι» (11-16.6.2012).

Το ερευνητικό σεμινάριο στο οποίο συμμετείχαν οι χώρες, Ελλάδα (Πάτρα), Ιταλία, Γαλλία, Τσεχία και
Μάλτα, αναπτύχθηκε εντός των δραστηριοτήτων του εγκεκριμένου έργου “NEW: New Entrepreneurs Way” που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νεολαία σε Δράση»/ “Youth in Action”, με συντονιστή το Δήμο Arzignano (IT) και εταίρο τον Δήμο Πατρέων μέσω της Αντιδημαρχίας «Εθελοντισμού, Ισότητας φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη» και της ΑΔΕΠ Α.Ε. Το έργο υποστηρίζεται από το δίκτυο “ALDA” (Association of Local Democracy Agencies), με την Πάτρα να αποτελεί πόλη-πυρήνα για την Ελλάδα.

Η Ελληνική αποστολή από την Πάτρα συμμετείχε ενεργά με δημιουργικές και καινοτόμες προτάσεις και παρουσίασε την νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ήρθε ακόμη σε διάλογο με ξένες αποστολές συζητώντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι νέοι στα πρώτα επιχειρηματικά τους βήματα και ανέπτυξαν το ζήτημα άμεσης τοποθέτησης της επιχειρηματικότητας σε σωστές κοινωνικές βάσεις. Επιπροσθέτως, οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν επιχειρήσεις που εδράζουν στη Βόρεια Ιταλία, προκειμένου να ανακαλύψουν τις πραγματικές συνθήκες, όπου λειτουργεί μια επιχειρηματική μονάδα και ήρθαν σε επαφή με ειδικούς σε θέμα επιχειρήσεων όπως καθηγητές και επιχειρηματίες.

Το σεμινάριο απέδειξε τα θετικά και αρνητικά που επικρατούν σε κάθε τομέα της επιχειρηματικότητας και δε της νεανικής, και έκανε φανερή την ανάγκη καινούργιων ρηξικέλευθων ιδεών από τη νεολαία, χωρίς αυτοσκοπό το ύψιστο κέρδος, αλλά με γνώμονα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Το επιχειρηματικό πνεύμα πρέπει να συνδιαμορφωθεί από την ανάγκη της προσφοράς και όχι απλώς τη συσσώρευση κέρδους.

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη και η ομάδα «Ε» ευχαριστούν το Επιμελητήριο Αχαΐας για τη συμβολή του στην ολοκληρωμένη προετοιμασία της αποστολής και για το ενδιαφέρον του να συνδράμει στην υλοποίηση του έργου στο άμεσο μέλλον και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας, για την έκπτωση 50% στα εισιτήρια για την μετάβαση των εθελοντών προς και από την Αθήνα.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζουν στις επιχειρήσεις «ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ», «ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας» και «ΚΡΟΝΟΣ» για τις χορηγίες τους, στο πλαίσιο της προώθησης τοπικών προϊόντων.