Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Καθαρίστηκε η περιοχή Φάρου - Αναμορφώνεται η περιοχή

Σε νέο καθαρισμό του παραλιακού χώρου, από το Φάρο μέχρι το πάρκινγκ Καλεντζώτη, προχώρησε ο Δήμος Πατρέων, με τη συνεργασία του Λιμεναρχείου Πάτρας, έτσι ώστε να αποδοθεί στους πολίτες και να έχει το ρόλο για τον οποίο προορίστηκε όταν δημιουργήθηκε. 

Να τον χρησιμοποιούν δηλαδή πεζοί και ποδηλάτες, μακριά από
κάθε είδους οχήματα.

Με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου, απομακρύνθηκε ομαλά και χωρίς αντιδράσεις, ο πρόχειρος καταυλισμός των Ρομά που υπήρχε στην περιοχή. Αμέσως μετά, συνεργεία των Διευθύνσεων Αυτεπιστασίας, Πρασίνου και Καθαριότητας, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Δημαρά και των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Έργων Αυτεπιστασίας κ. Γιώργου Σιγαλού και Διαχείρισης Μηχανικού Εξοπλισμού και Καθαριότητας κ. Αχιλλέα Γεωργακόπουλου, ξεκίνησε η αναμόρφωση της περιοχής που συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Συγκεντρώθηκαν κάθε είδους σκουπίδια, που γέμισαν περίπου 30 φορτηγά, προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δήμου, να καταφέρουν να καθαρίσουν την περιοχή και στη συνέχεια ξεκίνησε η αποκατάσταση των ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο, στους λαμπτήρες φωτισμού, σε όλα τα σπασμένα παγκάκια και γενικά σε ό,τι υπήρχε κατεστραμμένο. 

Ο αντιδήμαρχος κ. Σιγαλός δήλωσε: «Σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πάτρας, ο Δήμος Πατρέων προχώρησε σε παρέμβαση στο χώρο από το Φάρο, μέχρι το πάρκινγκ Καλεντζώτη, προκειμένου να αποδοθεί καθαρός, στους πολίτες που θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους. Η παρουσία του Δήμου θα είναι καθημερινή στο χώρο, ανάλογη είναι η δέσμευση και από το Λιμεναρχείο, έτσι ώστε ο παραλιακός αυτός χώρος, να παραμείνει ελεύθερος, για πεζούς και ποδηλάτες».