Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των άπορων οικογενειών από τον Δήμο Πατρέων

Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, του Δήμου Πατρέων, σε μια εποχή όπου τα ελληνικά νοικοκυριά κλονίζονται οικονομικά, προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και να τους προσφέρει μια ανάσα ανακούφισης,
συγκεντρώνοντας και διανέμοντας σχολικά είδη, με την απαραίτητη συνδρομή επιχειρηματιών του χώρου, αλλά και των Συλλόγων, των ΜΚΟ και των εθελοντών της ομάδας «Ε» του Δήμου. 

Η διανομή των σχολικών, θα γίνει από την Τράπεζα Τροφίμων. 

Όλα τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν, θα καταλήξουν εκεί και θα διανεμηθούν στα παιδιά των οικονομικών αδύναμων οικογενειών, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου, που είναι σχολικής ηλικίας. 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης Μεταναστών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Μαρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, έστειλε επιστολές σε επιχειρηματίες της πόλης, που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο με την οποία ζητά την προσφορά τους: «Καλούμε όλους εσάς –αναφέρει στην επιστολή η αντιδήμαρχος- να συμβάλλετε στην πράξη αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων προσφέροντας σχολικό υλικό. Επιθυμητό χρονικό διάστημα προσφοράς είναι μέχρι και 21/9/2012. Όπως είναι γνωστό, δεν είναι λίγες οι οικογένειες (περίπου 1.000) που βρίσκονται σε αδιέξοδο και παραμένουν στο περιθώριο. Σιωπηλοί βιοπαλαιστές που περιμένουν να αντικρίσουν στον πρόσωπο μας μια αληθινά φιλάλληλη κοινωνία». 

Ανάλογη επιστολή η κυρία Ανδρικοπούλου –Ρούβαλη, απέστειλε και σε Συλλόγους και ΜΚΟ, ενώ στην επιστολή της προς τους εθελοντές, αναφέρει τα εξής: «Αξιότιμοι εθελοντές, σε μια εποχή όπου τα ελληνικά νοικοκυριά κλονίζονται οικονομικά, η «Ομάδα Ε» του Δήμου Πατρέων προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων οικογενειών και να τους προσφέρει μια ανάσα ανακούφισης. 

Σε αυτή της την επιδίωξη, η «Ομάδα Ε» οργανώνει δράση συλλογής σχολικών ειδών από τα ίδια τα μέλη της, τα οποία όπως είναι γνωστό, τάσσονται υπέρ της αλληλοβοήθειας και στηρίζουν τον συνάνθρωπο με οποιονδήποτε τρόπο. 

Καλούμε λοιπόν, όλα τα εγγεγραμμένα μέλη της «Ομάδας Ε» να συμβάλλουν στην πράξη αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων και να προσφέρουν στην συγκέντρωση σχολικού υλικού κρίνοντας οι ίδιοι τον τρόπο δράσης τους (π.χ. αναζητώντας χορηγία, προσφέροντας το ελάχιστο δυνατό προσωπικά οι ίδιοι κ.τ.λ.). 

Η δράση θα διεξαχθεί ως εξής: Οι εθελοντές θα προσέρχονται στο Γραφείο Εθελοντισμού (Μέγαρο Λόγου και Τέχνης 5ος όροφος) Δευτέρα (10/9) έως Παρασκευή (21/9) ώρες γραφείου με τα σχολικά τους είδη και θα τα τοποθετούν στην «Μεγάλη Τσάντα των Παιδιών» που θα βρίσκεται στο χώρο». 

(Υπενθυμίζεται, ότι το Γραφείο, την Τετάρτη (12/9) και Πέμπτη (13/9), θα παραμείνει κλειστό, λόγω της πανελλαδικής κινητοποίησης στους ΟΤΑ). 


www.patrasinfo.com