Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η απελευθέρωση των πεζοδρομίων. Απομακρύνθηκαν τραπεζοκαθίσματα.

Η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν μπορεί οι πεζοί να αναγκάζονται να κινούνται στο δρόμο, επειδή τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από τραπεζοκαθίσματα ή να εμποδίζεται η απρόσκοπτη διέλευσή τους στους πεζόδορομους, εξαιτίας της
ίδιας κατάστασης. 

Δεν είναι λογικό, ο Δήμος να προχωρά σε πεζοδρομήσεις για την ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πολιτών και οι πεζόδρομοι να χρησιμοποιούνται από κάποιους, ελάχιστους ευτυχώς, για την παράνομη επέκταση των καταστημάτων τους. 

Το να αναπτύσσουν εξάλλου αυθαίρετα κάποιοι τις επιχειρήσεις τους, μέσω των τραπεζοκαθισμάτων, σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια, στρέφονται επί της ουσίας και κατά συναδέλφων τους, που δεν βρίσκονται σε πεζόδρομους, αφού πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος τους. 

Τα πεζοδρόμια, οι πεζόδρομοι και οι πλατείες δεν είναι αυλή καταστημάτων. 


Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, σήμερα, νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου, προχώρησαν στην απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από πέντε καταστήματα που βρίσκονται στους πεζοδρόμους της Παντανάσσης (2) και της Γεροκωστοπούλου (3). Πρόκειται για επιχειρηματίες, που είτε είχαν επεκτείνει παράνομα τα τραπεζοκαθίσματα και πέραν του ορίου που δικαιούνται είτε δεν είχαν πληρώσει καν, για την τοποθέτησή τους.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και σε άλλες περιοχές, εκτός κέντρου και είναι αποφασισμένη να τηρήσει τα νόμιμα σε όλες τις περιπτώσεις, διότι οι ελάχιστοι, δεν μπορούν να λειτουργούν σε βάρος των πολλών. 

Σκοπός της Δημοτικής Αρχής δεν είναι να βρίσκεται σε σύγκρουση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αλλά να βάλει τέλος στο χάος, να εξυπηρετούνται οι πεζοί, αλλά και οι νόμιμοι καταστηματάρχες εστίασης κι αναψυχής. Δεν θέλει να τιμωρεί, αλλά να προστατεύει τους πολίτες και γι αυτό το λόγο, για μια ακόμα φορά, καλεί τους καταστηματάρχες να είναι συνεπείς στις σχετικές υποχρεώσεις τους.