Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αποχέτευση Καστελλόκαμπου και Ρίου. Τα έργα προχωρούν.


Τα έργα της αποχέτευσης λυμάτων του Καστελλόκαμπου και της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου του Δήμου Πατρέων θα δώσουν λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, από την έλλειψη δικτύου αποχέτευσης, ενώ με την ολοκλήρωσή τους  θα σταματήσει η λειτουργία των βόθρων κι έτσι οι κάτοικοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά για την εκκένωσή τους, ενώ θα πάψει να επιβαρύνεται και το περιβάλλον. 

Το έργο της περιοχής του Καστελλόκαμπου, είναι προϋπολογισμού 2.921.250 ευρώ και αφορά κατασκευή 4,9 χιλιομέτρων αγωγού, για την συγκέντρωση των λυμάτων της περιοχής που περικλείεται από την λεωφόρο Πετμεζά και τον χείμαρρο Χάραδρο και εκτείνεται από την θάλασσα έως την Ν.Ε.Ο Πατρών – Κορίνθου.

Μέχρι τέλος του 2013, οι κάτοικοι του Καστελλοκάμπου και ενός μικρού τμήματος των Μποζαϊτίκων θα έχουν αποχέτευση. 

Το έργο του Ρίου είναι αρχικού προϋπολογισμού 15.150.000 ευρώ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, όπως και το δίκτυο λυμάτων του Αγίου Βασιλείου, οπότε και θα κατασκευαστεί χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου, είναι δύο χρόνια και αφορά την κατασκευή των αγωγών 48,25 χλμ., με 3.550 συνδέσεις, για την συγκέντρωση των λυμάτων της περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Ρίου. 

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε ο κ. Δημαράς, διαπίστωσε ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό, παρά τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν, κυρίως από το γεγονός, ότι στη Δημοτική Κοινότητα Ρίου δεν υπάρχει αποτυπωμένο το δίκτυο ύδρευσης και συνεπώς τα συνεργεία βρίσκονται καθημερινά σχεδόν, μπροστά σε δυσάρεστες, τεχνικά εκπλήξεις, που προκαλούν προβλήματα στην υδροδότηση. Οι βλάβες αυτές, αντιμετωπίζονται όσο πιο γρήγορα γίνεται, γι αυτό και η ΔΕΥΑΠ, ζητά την κατανόηση των πολιτών.