Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αναπτυξιακές κινήσεις αυτοχρηματοδότησης για το Πατρινό Καρναβάλι - Δείτε αναλυτικά τις ενέργειες

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείριση - Καρναβάλι Πάτρας, έχει ξεκινήσει μια σειρά ενεργειών προκειμένου το Πατρινό Καρναβάλι να ξεκινήσει να αποκτά τα δικά του έσοδα μέσω της εξαιρετικής δυναμικής του. Η άποψη πως το Πατρινό Καρναβάλι θα πρέπει να βρει τρόπους αυτοχρηματοδότησης αποτελεί μία χρόνια άποψη της πόλης. Οι αναπτυξιακές κινήσεις που υλοποιεί φέτος το Πατρινό Καρναβάλι αποτελούν μόνο την αρχή ενός προγράμματος, προκειμένου το Πατρινό Καρναβάλι να μην στοιχίζει αλλά να αφήνει κέρδος στον Δήμο.

Δείτε αναλυτικά τις ενέργειες...



PATRAS CARNIVAL CARD











Με την καρναβαλική κάρτα ο κάτοχος θα μπορεί να λαμβάνει εκπτώσεις σε καταστήματα της πόλης καθώς και σε αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα. Το κόστος της κάρτας είναι 10€ ενώ το 20% των εσόδων θα δοθεί στην τράπεζα τροφίμων.


ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ



Η Κοινωφελής Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας προτείνει τη συνεργασία στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, σε εμπορικά καταστήματα κλπ ως υποστηρικτές του Πατρινού Καρναβαλιού μέσω μιας μικρής τάξεως συμβολικής χορηγίας (100 ευρώ) οι οποίοι θα παρουσιάζονται από το θεσμό ως οι επίσημοι υποστηριχτές του.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που τονώνει την κίνηση στην αγορά, υποστηρίζει δυναμικά σε οικονομικό αλλά και σε επίπεδο προβολής το Καρναβάλι και οφείλει να αγκαλιαστεί με θέρμη από την τοπική κοινωνία και τους καταστηματάρχες.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
















Ο θεσμός των Εκπαιδευτικών Εκδρομών διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας».

Ήδη στο πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών Εκδρομών έχουν συμπεριληφθεί πάνω από 50 σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά της περιοχής), ενώ ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή και σχολεία εκτός νομού Αχαΐας όπως Γυμνάσια της Ζακύνθου και της Πρέβεζας. Στις εκπαιδευτικές εκδρομές υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν πάνω από 3.000 παιδιά, τα οποία θα επισκεφθούν το Καρναβαλικό Συνεργείο και την Έκθεση του Παιδικού Καρναβαλιού στην Veso Mare, με συμβολικό αντίτιμο.


ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ















Μία μεγάλη συλλογή από αναμνηστικά προϊόντα του Πατρινού Καρναβαλιού ετοιμάζονται για να διατεθούν σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης ενώ ετοιμάζεται και e-shop.
Από τα αναμνηστικά ξεχωρίζει το συλλεκτικό πιν του Πατρινού Καρναβαλιου 2013 (το οποίο κυκλοφορεί σε 1000 αντίγραφα) καθώς και μοναδικές πήλινες δημιουργίες του καρναβαλικού συνεργείου.


ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ














Το καρναβαλικό συνεργείο αποτελεί μία ανεκμετάλλευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας όσον αφορά το εμπορικό του τμήμα. 
Φέτος κατασκευάστηκε ειδικό προωθητικό έντυπο το οποίο απεστάλθηκε σε Δήμους της Ελλάδας και το οποίο παρουσιάζει και προωθεί τις κατασκευές του Καρναβαλικού Συνεργείου προκειμένου να ξεκινήσει ο Δήμος Πατρέων να λαμβάνει παραγγελίες για κατασκευή ή ενοικίαση καρναβαλικών και μη κατασκευών.


ΧΟΡΗΓΙΕΣ
















Αξίζει να σημειωθεί πως οι ανωτέρω ενέργειες έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον των χορηγών και με τα μέχρι ώρας δεδομένα οι χορηγίες του Πατρινού Καρναβαλιού 2013 έχουν ξεπεράσει αυτές του 2012.