Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Μίλησε με στοιχεία και παρουσίασε το έργο ο Γιάννης Δημαράς στην εκδήλωση της παράταξης.

Με τη φράση "Τώρα για την Πάτρα, όσο ποτέ άλλοτε" έκλεισε την ομιλία του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στην εκδήλωση που διοργάνωσε η παράταξη "Τώρα για την Πάτρα", με πρωτοβουλία και συντονισμό της Πολιτικής Γραμματείας, το βράδυ της Παρασκευής 24 Μαϊου, στην Αγορά Αργύρη.

Τα μέλη και οι φίλοι της παράταξης έδωσαν δυναμικό "παρών", δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτής και ενθουσιασμού στην κατάμεστη αίθουσα της Αγορά Αργύρη. Η επετειακή εκδήλωση είχε ως αφορμή τη συμπλήρωση εφτά χρόνων από την ίδρυση της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης και κατά τη διάρκειά της ο Γιάννης Δημαράς παρουσίασε, μεταξύ άλλων, έναν συνοπτικό απολογισμό των έργων της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος εστίασε στις ανατροπές και ρήξεις που τόλμησε να κάνει η δημοτική αρχή  ρήξεις που έπληξαν συμφέροντα, κατεστημένα και βολεμένους αφήνοντας παράλληλα τον δήμο μακριά από κομματικές εξαρτήσεις. Ήταν λογικό να επόμενο κάποιοι να ενοχληθούν. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος "Δεν θυμάμαι να πολεμήθηκε ποτέ παράταξη, όσο η δική μας".

Το σημείο της ομιλίας που έκανε αίσθηση ήταν η παρουσίαση του έργου καθώς ο Δήμαρχος μίλησε με αριθμούς και φωτογραφίες για έργα ουσίας και νοικοκύρεμα του δήμου. Χαρακτηριστικές ήταν οι αναφορές του στα παρακάτω:

-Την μείωση των χρεών του δήμου προς δημότες κατά 50%

-Την μείωση του δανεισμού του δήμου κατά 30%

-Το ότι ο Δήμος πλέον δεν ξοδεύει περισσότερα απ' οσα έχει

-Το ότι τα γενικά έξοδα του δήμου μειώθηκαν κατά 73% (40% οι επικοινωνίες, 94% οι δαπάνες προβολής και οι δημόσιες σχέσεις κλπ)

-Το γεγονός πως δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη.

-Την αξιοποίηση ακινήτων του δήμου και τον εθελοντισμό που βοήθησαν να δημιουργηθούν νέες κοινωνικές δομές, όπως Δημοτικό Ιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικές Ιματιοθήκες, Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, Δημοτικά Συσσίτια κλπ

-Την σύγκριση της λειτουργίας της ξερόλακκας, με τις φωτογραφίες να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της βελτίωσης των συνθηκών ταφής των απορριμμάτων.

-Την ένταξη των περιοχών Μεσσάτιδας, Παραλίας, Βραχνεϊκων στην Ανακύκλωση, οι οποίες πριν το 2011 στερούνταν εντελώς.

-Τις κατασκευές των στάσεων του προαστιακού και την δρομολόγηση της επέκτασης προς την Κάτω Αχαΐα 

-Την απεμπλοκή του έργου διάνοιξης της Κανακάρη το οποίο ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα

-Την εξασφάλιση χρηματοδότησης ΕΣΠΑ για την ανάπλαση των περιοχών Γούβα - Καβουκάκι - Βλατερό.

-Την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου σε Καστελλόκαμπο, Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Βραχνέικα, Μιντιλόγλι, Ροίτικα.

Πρόκειται για λίγα μόνο από τα έργα που ανέφερε ο Γιάννης Δημαράς στην ομιλία του, αποδεικνύοντας πως το πρώτο βήμα έχει γίνει και δεν πρέπει να μείνει ανολοκλήρωτο. Έτσι, παρουσία των μελών και φίλων της παράταξης "Τώρα, για την Πάτρα!", προανήγγειλε οτι η παράταξη αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα είναι παρών στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου για μία ακόμα θητεία λαμβάνοντας το χειροκρότημα από το ακροατήριο.