Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Παράδειγμα προς μίμηση το Πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Πατρέων

Με την ευκαιρία λήξης των μαθημάτων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων «Πάνος Μυλωνάς», η Αντιδημαρχία Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης διοργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου, εκδήλωση παρουσίασης και απολογισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 700 μαθητές από τα σχολεία της Πάτρας και στη διάρκειά της, έγινε ένα ακόμα μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής από τους υπεύθυνους Εκπαιδευτές του Πάρκου, αλλά και ενημέρωση για την οδική ασφάλεια από τον αστυνόμο Β’ κ. Νιάρο. Εκπαίδευση έγινε επίσης από την κινητή μονάδα του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς», ενώ παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. 

Ακολούθησε απολογισμός της χρονιάς που έκλεισε και απονεμήθηκαν διπλώματα σε όλους του μαθητές των Σχολείων που επισκέφτηκαν το πάρκο και έπαινοι στους διακριθέντες μαθητές στο Διαδικτυακό διαγωνισμό. Η εκδήλωση έκλεισε με ψυχαγωγικό πρόγραμμα από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων και τραγούδι από τη χορωδία του 50ου Δημοτικού Σχολείου. 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων λειτούργησε για τρίτο συνεχόμενο σχολικό έτος με απόλυτη επιτυχία. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου, εκπαιδεύτηκαν 2.170 μαθητές. 

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης Ανδρέας Φίλιας, με την ευκαιρία της εκδήλωσης δήλωσε: 

«Στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής επενδύουμε στο μέλλον, χτίζουμε τους πολίτες του αύριο, διαπλάθουμε τους οδηγούς και τους πεζούς της επόμενης δεκαετίας οι οποίοι θα κυκλοφορούν με ασφάλεια και θα σέβονται τον ΚΟΚ. 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι για την Αντιδημαρχία Παιδείας και το Δήμο Πατρέων ένα ακόμα Σχολείο. Ίσως είναι το πολυτιμότερο Σχολείο. 

Θεωρούμε ότι αυτή είναι μόλις η αρχή και ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο μέλλον».