Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε τον Δήμο ανοικτό αλλά και να τον νοικοκυρέψουμε, με αξιοκρατία, χωρίς εξυπηρέτηση ημετέρων, με περιστολή όλων των περιττών δαπανών

Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Παναγιώτης Βαφέας δήλωσε μεταξύ άλλων...
Για το νοικοκύρεμα και την επανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου πήραμε αποφάσεις που δεν ήταν εύκολες, ούτε και όλες αρεστές. Ήταν όμως αποφάσεις που σήμερα αποδίδουν αποτελέσματα. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους προμηθευτές την 1/1/2011 παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή χρέη 15 εκατομμυρίων ευρώ. Εξ αυτών καταφέραμε και αποπληρώσαμε τα 10 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν 1200 προμηθευτές.


Τα υπόλοιπα, μαζί με διαταγές πληρωμών και ανεξόφλητα του 2012, τα οποία συνολικά δεν ξεπερνούν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ καλύπτονται από τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης που διεκδικήσαμε και καταφέραμε να έχουμε από το Υπουργείο ως Δήμος Πατρέων για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων προηγούμενων ετών. 


Μας περισσεύουν όπως αντιλαμβάνεστε χρήματα, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανέναν άλλο Δήμο της χώρας.


Αναμένουμε να πάρουμε από το Υπουργείο Οικονομικών την έγκριση για να χρησιμοποιήσουμε το ποσό που περισσεύει για πληρωμή υποχρεώσεων του 2013. 


Με αυτή τη διαχείριση που επιτύχαμε: 

-Εξοφλούμε το σύνολο των οφειλών και διαταγών πληρωμής έως 31/12/2012 ικανοποιώντας περίπου 900 προμηθευτές. 

-Σήμερα εξοφλούμε τις υποχρεώσεις μας προς τρίτους εντός τριμήνου 

-Στόχος μας είναι έως τις 31/12/2013 να οφείλονται μόνο τα ποσά που αφορούν το τελευταίο τετράμηνο του 2013, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. 


Επιτυγχάνουμε έτσι την επανάκτηση της αξιοπιστίας του Δήμου απέναντι στους προμηθευτές , καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού, καλύτερες τιμές και τέλος την λειτουργία του Δήμου στο σύνολο του. 


Θεωρούμε πολύ σημαντικό όσο και αν ακούγεται υπερβολικό το ότι με όλες αυτές τις συνθήκες εμείς καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε τον Δήμο ανοικτό αλλά και να τον κάνουμε επιτέλους έναν νοικοκυρεμένο Οργανισμό, με αξιοκρατία, χωρίς εξυπηρέτηση ημετέρων κατά προτεραιότητα, με περιστολή όλων των περιττών δαπανών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους Διευθυντές και τους εργαζόμενους που εργάστηκαν για αυτό.