Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Σημαντική πρόοδος στα έργα κατασκευής δικτύου λυμάτων. Αυτοψία του Δημάρχου.

Σημαντική πρόοδο παρουσιάζουν τα έργα κατασκευής του δικτύου λυμάτων στις περιοχές Καστελλόκαμπου, Ρίου, Αγίου Βασιλείου. Αυτό διαπίστωσε και προσωπικά ο Δήμαρχος, Γιάννης Δημαράς, ο οποίος επισκέφτηκε τα έργα συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Χαράλαμπο Στανίτσα, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Αντώνη Κότσαλη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στις συγκεκριμένες περιοχές είναι συνολικού προϋπολογισμού 26.257.500 (Καστελλόκαμπος 2.375.000, Ρίον 15.150.000 και Αγ. Βασίλειος 10.870.000) ήταν δε μεταξύ των αιτημάτων που είχαν, από χρόνια, προτάξει οι κάτοικοί τους και η σημερινή δημοτική Αρχή το έθεσε στις προτεραιότητες της ΔΕΥΑΠ με αποτέλεσμα ήδη μεγάλο τμήμα του να έχει κατασκευαστεί.

Με την αποπεράτωση του έργου οι συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Πατρέων θα λύσουν μόνιμα το πρόβλημα της αποχέτευσης των οικιακών λυμάτων, ενώ θα επιτευχθεί η προστασία των ακτών τους από παράνομες διοχετεύσεις λυμάτων στη θάλασσα. 

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Γιάννης Δημαράς, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ την κατασκευή του συγκεκριμένου δικτύου.

Στα πλαίσια των εργολαβιών κατασκευάζεται το τμήμα της σύνδεσης από τον κεντρικό αγωγό “διακλάδωση” μέχρι την ρυμοτομική γραμμή, καθώς και το φρεάτιο προσαρμογής παρά τη ρυμοτομική γραμμή.

Στο δίκτυο θα είναι δυνατή η σύνδεση των οικιακών λυμάτων και σε καμία περίπτωση των υπογείων υδάτων ή των ομβρίων , τα οποία θα δύνανται να παροχετευτούν σε δίκτυο ομβρίων , σε ειδικές περιπτώσεις, όταν αυτό κατασκευασθεί.

Οι κάτοικοι μετά την ολοκλήρωση του έργου και την έναρξη της λειτουργίας αυτού, θα ενημερωθούν από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ και θα προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθούν για την έκδοση της άδειας σύνδεσης, ώστε να συνδεθούν τα ακίνητά τους με τον αγωγό.