Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος με τον Γιάννη Δημαρά ο Δικηγόρος Φώτης Λουριδάς

Ο ΦΩΤΗΣ ΛΟΥΡΙΔΑΣ του Αγγέλου γεννήθηκε στη Πάτρα τον Ιούνιο του 1970. Αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, το 1995. 

Έκτοτε ασκεί μάχιμη δικηγορία.

Συμμετέχει ενεργά σε εθελοντικές δράσεις τις πόλης μας. Μεταξύ άλλων, είναι: 

• Ιδρυτικό μέλος και μετέπειτα μέλος του ΔΣ στον Ερασιτεχνικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας – Ρεφενέ» για διάστημα 7 ετών.(2004-2011)

• Ιδρυτικό μέλος της ΑΜΚΕ πολιτιστικών δράσεων «Πλήρωμα 94» (2007-2014).

• Ιδρυτικό μέλος και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του συλλόγου «Σύλλογος Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών» (2009-2014)

• Μέλος της Επιτροπής Ονοματοδοσίας του Δήμου Πατρέων από το έτος 2012 έως και σήμερα.

Για την συμμετοχή του στον συνδυασμό «Τώρα για την Πάτρα!» του Γιάννη Δημαρά δηλώνει: 

«Αποφάσισα να συμπαραταχθώ με τον Γιάννη Δημαρά γιατί πιστεύω σε μια ανεξάρτητη από κομματικές εξαρτήσεις τοπική αυτοδιοίκηση. Αγαπώ την πόλη μου και επιθυμώ οι αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της αλλά και την καθημερινότητά της, να λαμβάνονται στην Πάτρα και όχι σε κάποια κομματικά γραφεία των Αθηνών. 

Το ήθος και η εργατικότητα του ιδίου, αλλά και των συνοδοιπόρων του σε αυτά τα δύσκολα τρεισήμισι χρόνια δημαρχιακής θητείας, για μένα είναι η εγγύηση ότι η παράταξη αξίζει την πλήρη στήριξή μου και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, καθώς οι τομές που έγιναν είναι πρωτοποριακές και σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. 

Η επιλογή μου να συνδράμω την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα!» συνδυάζεται και με κάτι ακόμα. Είναι ο καιρός οι τοπικές κοινωνίες να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από απλές εκλογές: μια ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, κομματικά αλλά και θεσμικά, με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους ΟΤΑ, ώστε να είναι όχι μόνο ευέλικτοι γραφειοκρατικά αλλά και οικονομικά ανεξάρτητοι, όπως στα ανεπτυγμένα κράτη του εξωτερικού. Και σε αυτή τη μάχη δηλώνω παρών».