Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κατάμεστη από κόσμο η "Αίγλη" στην επετειακή εκδήλωση της παράταξης του Γιάννη Δημαρά - (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η επετειακή εκδήλωση εορτασμού για τα οκτώ χρόνια της παράταξης "Τώρα, για την Πάτρα!".

Στην κατάμεστη από κόσμο "Αίγλη" ο Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Δημαράς, αφού αρχικά έκανε αυτοκριτική και αναφέρθηκε στα λάθη και τις παραλείψεις συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στις μεγάλες ρήξεις που τόλμησε η δημοτική αρχή καθώς και στο έργο που πραγματοποιήθηκε παρά τις δυσμενείς συγκυρίες.

Αναφέρθηκε στους "μελλοντολόγους" που μέχρι σήμερα έχουν εμφανίσει την παράταξη ως "τελειωμένη" αρκετές φορές ενώ επισήμανε πως με την παρουσία του κόσμου παίρνουν την απάντησή τους, όπως την πήραν το 2006 και το 2010.

Μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που δυσχέραιναν το έργο τα τελευταία τρία χρόνια στον δήμο όπως τα χρέη, οι συγχωνεύσεις οργανισμών, η εκχώρηση 250 αρμοδιοτήτων από την νομαρχία κλπ. ενώ τόνισε πως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η παράταξη βάζει την πόλη πάνω από κόμματα, πάνω από φιλίες και πάνω από συμφέροντα. Είναι πραγματικά ανεξάρτητοι από κόμματα και αυτό το γνωρίζουν όλοι. 

Ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα «ξεκόλλησαν» από την δική του δημοτική αρχή αλλά και αυτά που δρομολογήθηκαν από αυτή, όπως η διάνοιξη της Κανακάρη, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερα την τακτοποίηση των οικονομικών του δήμου γεγονός που θέτει υγείας βάσεις για οικοδόμηση μιας αναπτυξιακής προοπτικής για την Πάτρα. 

Συγκεκριμένα ανέφερε «Βάλαμε τα θεμέλια, νοικοκυρεύοντας τον Δήμο, ήλθε η ώρα να χτίσουμε πάνω στα γερά θεμέλια, μία καλύτερη και κοινωνικά πιο δίκαιη Πάτρα. Μία Πάτρα που πιο δυνατή, θα μπορέσει να σταθεί πιο αποτελεσματικά στο πλευρό των χιλιάδων συμπολιτών που στενάζουν από τα άδικα και σκληρά μέτρα του μνημόνιου και της τρόικας. Να σταθεί δίπλα τους, με πράξεις και όχι με λόγια. Γιατί καλά τα παχιά λόγια, καλές οι καταγγελίες, αλλά αν περιοριστούμε μόνον σε αυτές, δεν γεμίζει το στομάχι του φτωχού, δεν βρίσκει δουλειά ο άνεργος».

Μετά την ομιλία του Δημάρχου οι φίλοι της παράταξης παρέμειναν στην "Αίγλη" με τον δήμαρχο και στελέχη της δημοτικής αρχής.