Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Υποψήφιος με τον Γιάννη Δημαρά ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Αντιπρόεδρος του Οργανισμού της Πολυφωνικής, Σταμάτης Λέκκας

Πρόκειται για το Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πατρών, Αντιπρόεδρο του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, μαέστρο κ. Σταμάτη Λέκκα  και τον εκπαιδευτικό, συνταξιούχο δάσκαλο, κ. Ανδρέα Βέργο, οι οποίοι θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το συνδυασμό «Τώρα για την Πάτρα».

Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΕΚΚΑΣ γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962. Είναι πτυχιούχος Φυγής, Αντίστιξης, Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Ωδικής, που έλαβε μετά από σπουδές στα Ωδεία ‘’Μότσαρτ’’ και ‘’Πολύμνιο’’ της Πάτρας.
Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση και είναι Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών. Αντιπρόεδρος του Οργανισμού της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας.


Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων επαγγελματικής και μουσικής κατάρτισης, ενώ έχει λάβει μέρος σε 38 Συνέδρια μουσικού, φιλολογικού, επιστημονικού και γενικότερου επαγγελματικού ενδιαφέροντος.
Στην επιστημονική του δραστηριότητα συμπεριλαμβάνονται, οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεμιναρίων και προγραμμάτων, η οργάνωση και παρουσίαση Φεστιβάλ Παραδοσιακής Έκφρασης, αλλά και οι εισηγήσεις του, ως επιμορφωτής, σε ποικίλα μετεκπαιδευτικά και επιμορφωτικά σεμινάρια της εκπαίδευσης.

Το συγγραφικό του έργο καλύπτει εκδοθέντα βιβλία για τη μουσική της εκπαίδευσης, δημοσιευμένα άρθρα σε περιοδικά και λοιπά έντυπα. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Πολιτιστικών θεμάτων στη Διεύθυνση της Εκπαίδευσης, συμμετείχε σε Συμβούλια ή Επιτροπές και ομάδες εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας έντονη κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.
 Διετέλεσε επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Unesco Αχαΐας, αλλά και μέλος των Καλλιτεχνικών Επιτροπών της ‘’Πολυφωνικής’’ και της Πατραϊκής Μαντολινάτας, ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ‘’Πολυφωνικής’’ και διευθυντής του Γυναικείου Φωνητικού Σχήματος ‘’Εμμέλεια’’, του Οργανισμού.

Ως Δ/ντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με τα μουσικά σύνολα του σχολείου και έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες: Μ. Πλέσσα, Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιώργο Κατσαρό.

Ως Μαέστρος έχει ενεργή πολιτιστική δραστηριότητα εντός και εκτός Πατρών με διάφορα σχήματα, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό συναυλιών. Διετέλεσε, διευθυντής της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής της ‘’Πολυφωνικής’’ [θεσμοθετώντας τον κύκλο ‘’Φθινοπωρινή Σονάτα’’, προς τιμήν Ελλήνων συνθετών και ερμηνευτών], της Μικτής Χορωδίας Πύργου, της Μικτής Χορωδίας της Πατραϊκής Μαντολινάτας, όπως επίσης ενορχηστρωτής και διευθυντής της Ορχήστρας του ‘’Καρναβαλιού των μικρών’’ στην Πάτρα.

Έχει βραβευτεί με:
•           3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ‘’ΦΑΥΣΤΑ’’ ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ [1998].
•           ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ Γ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ‘’ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ’’, ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ –ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ.
•           ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙ 20ΕΤΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ‘’ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΤΡΑΣ’’.
•           ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ « ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»
•           Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ‘’ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ’’ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ‘’ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣ’’.
  Έχει συνθέσει μουσική για τα θεατρικά έργα: ‘’ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ’’, ‘’ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ’’, ‘’ΒΙΒΑ ΑΣΠΑΣΙΑ’’, ‘’ΦΑΥΣΤΑ’’, ‘’ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΡΘΙΑ’’, ‘’ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ’’, ‘’Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΠΕΤΑ’’, ‘’ΑΝΕΒΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ’’, ‘’ΣΤΡΑΒΟΜΟΥΤΣΟΥΝΟΣ’’.

 Σε δήλωσή του για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να θέσει υποψηφιότητα με τον Γιάννη Δημαρά αναφέρει:

«Αποφάσισα να δώσω τη μάχη των εκλογών με τον Γιάννη Δημαρά, αναγνωρίζοντας το ήθος,  την εντιμότητα, αλλά και το πείσμα του να παλέψει κόντρα στα συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει το κόστος. Είμαι δίπλα του, στον αγώνα του να υλοποιήσει το όραμά του πάνω στις στέρεες βάσεις που έθεσε στην πρώτη θητεία του.

Θέτω στην υπηρεσία της Πάτρας τις γνώσεις και την εμπειρία μου σε θέματα πολιτισμού και εκπαίδευσης, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών δυνάμεων, την προβολή του πολιτιστικού προϊόντος της πόλης μας και την ανάδειξή της σε κέντρο παραγωγής και διεξαγωγής μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων.»