Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Υποψήφιος με τον Γιάννη Δημαρά το στέλεχος του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου, Δημήτρης Πολυγένης

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Φ. ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ γεννήθηκε το 1971 και ζει μόνιμα με την οικογένεια του στην Πάτρα, στην περιοχή Ταραμπούρα. Ο πατέρας του, Φώτιος Πολυγένης, ήταν προϊστάμενος του τμήματος κλωστοϋφαντουργίας στην Πειραϊκή-Πατραϊκή. Ο ίδιος εργάζεται από το 1991 στην εταιρεία «Φάκαλος», ενώ συγχρόνως είναι ασφαλιστικός σύμβουλος σε εταιρείες και επίσημος διαιτητής της ΕΠΣ Αχαΐας. Από το 1995 είναι μέλος του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων συμμετέχοντας ενεργά σε παραστάσεις, καθώς επίσης και σε δραστηριότητες του χορευτικού με κοινωνικό χαρακτήρα (αιμοδοσία, εκστρατεία ανακύκλωσης, διεκδίκηση θαλάσσιου μετώπου, καρναβάλι κ.ά.). Παράλληλα παρακολουθεί διεθνή και παγκόσμια συνέδρια/σεμινάρια που έχουν θέμα τη λαϊκή παράδοση διαφόρων περιοχών. Από το 2000 ως στέλεχος του χορευτικού αναλαμβάνει την επιμέλεια του βεστιαρίου. Η προσφορά του στο χορευτικό γίνεται χωρίς αμοιβή και πάντα στα πλαίσια της ερασιτεχνικής δημιουργίας που πρεσβεύει το χορευτικό. 

Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι λόγοι που αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές με την παράταξη του κ.Δημαρά «Τώρα για την Πάτρα» είναι οι παρακάτω:

Είναι η παράταξη που μου δίνει τη δυνατότητα να υπερασπιστώ μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τις απόψεις μου και να αγωνιστώ για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων της πόλης όπως τόσα χρόνια με ανιδιοτέλεια υπερασπίζομαι μέσα από τη δράση μου στο χορευτικό.

Σαν δημοτική αρχή κατάφερε να βγάλει τον Δήμο από τη μεγάλη οικονομική ασφυξία που βρισκόταν, και ανέλαβε την ορθολογική διαχείριση της γενικότερης οικονομίας του Δήμου.

Βελτίωσε τις συνθήκες καθαριότητας στο Δήμο και αύξησε τα ποσοστά της ανακύκλωσης μεγάλη δράση που πραγματοποιήθηκε με το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. 

Η δημοτική αρχή εκτίμησε και σεβάστηκε τις αξίες της ερασιτεχνικής δημιουργίας που τα μέλη του χορευτικού τμήματος πρεσβεύουν, στηρίζοντας τους να συνεχίσουν την προσφορά τους στο λαϊκό πολιτισμό».